Om oss
Vi som ligger bakom denna sida heter Mikael Tylmad och Pontus Walck och vi är två systemadministratörer som extrajobbar som lärare ibland. Det här är en hemsida där högstadie- och gymnasieungdomar kan lära sig hur man programmerar enkla spel för nätet. Vi vill visa hur häftigt det är med HTML5 och hur kraftfullt programmeringsspråket JavaScript är! Vem som helst kan ha roligt och skapa avancerade och coola spel. Man behöver inte ha någon tidigare programmeringsvana, men givetvis är det så att om man redan är en 1337-programmerare så kan man direkt dra nytta av sina kunskaper!
Vårt mål är att skaka om programmeringsundervisning och få in JavaScript mer i skolan! Det är roligt att programmera grafiska saker och det är minst lika nyttigt (om inte nyttigare) som att skriva telefonböcker och gissa-siffran i C, C++, C# och Java. Dessutom kan man med JavaScript enkelt visa upp sina programmeringskunskaper direkt på Internet!
Läs gärna vårt blogginlägg: programmering ska vara roligt, på webbstjärnas hemsida.
Vi jobbar på Södertörns friskola men har också samarbetat med Tullinge gymnasium och Tumba gymnasium. Om du vill kontakta oss kan du maila till: sysadm@roboro.se
Personer som hjälpt till att bygga denna sida:
Tillbaka till huvudsidan