Hur programmerar man?
Du vill programmera spel, och vi vill hjälpa dig! Det finns många olika programmeringsspråk som används till olika saker. Gemensamt för alla är att man talar om för datorer vad de ska göra. Vi kommer att använda JavaScript eftersom det fungerar direkt i webbläsaren, och klarar att rita grafik. Det du programmerar med oss kommer fungera på datorer, mobiltelefoner, ja allt som har en webbläsare!
Följande guider använder vårt spelprogrammeringslaboratorium, men det går precis lika bra att programmera på din egen dator!
  1. Koordinater och cirklar
  2. Enkel grafik
  3. Variabler
  4. Enkel sköldpaddsgrafik
Det är lätt att komma igång med programmering i laboratoriet, då kan du göra all kodning direkt med webbläsaren, och dina spel blir online från början! Varje projekt har en hemlig länk som du ska spara på, sen finns det en publik länk som du kan ge till dina kompisar. Då kan de spela dina spel utan att du behöver vara rädd för att de ändrar i koden.
Adressen till labbet är lätt att komma ihåg:
http://spelprogrammering.nu/koda
Vi kommer skapa fler guider, så håll ögonen öppna! Innan dess kan du kolla in vad andra har gjort: Arkivet, samt alla exempel som finns i boken: Exempelsamlingen.
Tillbaka till huvudsidan